THE ROBERTS PROJECT – CONSERVATORY CLIVIGER

  • before
  • beforeinternal
  • exteriorafter
  • externalshell
  • interior
  • interiorii
  • internalduring
  • internalduring

The Objective

The team at Valley Conservatories were approached to construct a completely new conservatory from scratch for the Roberts’ household. They wanted to expand on their current living space to create an entirely new leisure area, which could function for the combined use of dining, relaxation and entertaining. The couple also requested a substantial patio area with features to enhance their new conservatory.

The Job

  • Conservatory in Clividger
  • Brick build conservatory with aluminium frames
  • Plaster internal walls
  • Bi-folding doors
  • Active performance glass roof with aluminium frames – powder coated
  • Under floor heating on water system for year round comfort
  • Integrated sound and lighting system for entertainment and leisure purposes
  • Legislation requirements

  • Planning permission
  • Building regulations
  • The Completed Project

    The result was a new, expansive living space which was suitable for use all year round. Offering excellent entertainment facilities and stunning aesthetic value, the Roberts’ conservatory is a fine example of what the team at Valley Conservatories can do for you and your home.


    Check out our other Case Studies

    Dacey Project - Garden Room & Garage

    The Objective The Dacey’s wanted a garden room constructing to the rear of their house in Winewall near Trawden and a single garage building to the side, to create extra space for their car and a cosy living area to expand on the space already in their home. The Job Construction of Garden room to rear elevation…

    Read More...

    Walker Project - Orangerie

    The Walker’s came to Valley Conservatories with a vision of replacing their existing conservatory and polycarbonate roof with a sleek, elegant orangerie that would be suitable for all seasons and conditions. They also required their rear garden restructuring to allow the creation of a luxurious patio area which would expand on from the orangery. With…

    Read More...

    Dabir Project - Conservatory

    The Objective Replacement Conservatory in Worsthorne Mr and Mrs Dabir from Worsthorne came to Valley Conservatories with a job to replace their existing timber conservatory and polycarbonate roof. Generous in size and in a great location for plenty of light, this was a fantastic opportunity to expand upon a current fitting that, with a little extra work, would provide a wonderful living area for the couple.

    Read More...